Školní výlet 8. třídy – Hřensko

_DSC1428
V pátek 9. června se žáci 8. třídy vydali do NP České Švýcarsko. Naše putování jsme začali v Hřensku, nejníže položené obci České republiky (115 m n/m.) Odtud jsme se vydali na 15 km dlouhý okruh národním parkem se soutěskami říčky Kamenice, obcí Mezní Louky a Pravčickou bránou, největším přírodním skalním mostem na našem kontinentu. V Edmundově a Divoké soutěsce jsme využili možnost projížďky na lodičkách s výkladem převozníka. Na cestě jsme zchladili nohy, sem tam vylezli na nějaký ten kámen, zakoupili nutné občerstvení a v 16 hodin dorazili k cíli naší cesty. Rozměry Pravčické brány jsou skutečně úctyhodné – rozpětí oblouku u dna
26,5 m, výška otvoru 16 m, šířka 7-8 m, minimální tloušťka 3 m, vrcholová plošina brány se nachází 21 m nad jejím dnem. I když na samotný vrchol brány je samozřejmě vstup zakázán, okolní vyhlídky poskytují nádherný výhled nejen na bránu, ale i na celé okolí.
Velké díky patří těm, kteří nám zařídili tak krásné počasí, panu Jadlovskému za bezpečnou jízdu a mým osmákům za bezproblémový průběh celého výletu. V pondělí porovnáme, kdo má nejkrásnější lýtka!
Foto

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.