Workshop – Planá

2

Žáci 8. třídy se vydali na workshop, pořádaný Střední živnostenskou školou v Plané, který jim v rámci předmětu Člověk a svět práce má pomoci ujasnit si směr, kterým se v budoucnu vydají.

Školní autobus nás vyzvedl v 8hodin před budovou naší školy a převezl do Plané, kde jsme byli přivítáni místními učiteli a studenty. Osmáci se rozdělili do dvou skupin, kdy jedna si zkoušela práci studenta IT oboru, druhá polovina se mezitím seznamovala s oborem ‚ošetřovatel‘ – ať na realistickém modelu lidských orgánů či v papírové podobě.

Po krátké pauze jsme byli převezení na druhé pracoviště školy, kde nám byl představen internát školy se vším zázemím a možnostmi, které studentům nabízí a přesunuli jsme se do odborných dílen, kde si chlapci zkusili práci truhláře – vyřezávali, brousili a řezali, zatímco dívky zaujal obor malíř, který pojaly po svém a namalovaly krásné obrázky.

V další části programu žáci utvořili čtveřice: jedna skupina zkoušela zdobení cupcakes, zatímco druhá dělala palačinky. Poslední skupina se na dlouho zabavila kresbou a návrhem šatů a jejich následnou tvorbou, proto se další skupina přesunula k šicím strojům, kde si vyzkoušeli všichni práci krejčí / krejčího.

Všechny výtvory žáci dostali ke konzumaci, měli tak postaráno o pitný režim i příjemné zázemí. Naši žáci si vyzkoušeli mnoho činností a oborů a mají jistě o čem přemýšlet. Učitelé odborných předmětů i místní studenti a studentky se nám velmi věnovali a my jim děkujeme za příjemně a hodnotně strávené dopoledne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.