Informace pro rodiče – zajištění školního stravování

Vážení rodiče,

ráda bych vás tímto informovala o organizačních změnách stravování našich žáků v novém školním roce. Jak jsme vás již informovali, zřizovatel školy naplánoval rekonstrukci školní kuchyně na období od měsíce července do prosince 2024. Po tuto dobu byla škola nucena zajistit jinou vývařovnu, prostory pro výdej stravy a náhradní jídelnu. Nebylo jednoduché sehnat stravovací zařízení s oprávněním vařit pro školní mládež. Vedení školy oslovilo dvacet subjektů, které tuto podmínku splňovalo, avšak z různých důvodů nemohlo naší žádosti vyhovět. Jednalo se většinou o nedostatečné kapacitní možnosti pro navýšení počtu jídel, nebo o problém s personálním obsazením, či požadovanou cenou za oběd.

Naší škole se podařilo zajistit dodávky stravy od firmy SOKOREST – zařízení školního stravování, s. r. o., Sokolov, Jednoty 1628, viz webové stránky: www.sokorest.cz. Vlastní vývařovna se nachází v obci Vintířov. Naší snahou bylo najít takový subjekt, který zaručí, aby jídla odpovídala spotřebnímu koši, potřebám žáků a stravovacím a hygienickým předpisům. Jsme rádi, že se nám i přes problémy podařilo obědy zabezpečit tak, aby měli žáci v novém školním roce zajištěno teplé jídlo, které bude obsahovat potřebné výživové hodnoty.

Co se týká ceny oběda, skládá se ze tří částí, finančních nákladů na potraviny, mzdových nákladů a věcné režie, což jsou de facto náklady na provoz školní provozovny. Cenu za potraviny hradí rodiče žáků a určuje ji vyhláška o školním stravování finančním normativem, který je závazný pro všechny jídelny. Tento předpis určuje rozpětí cen podle věkových kategorií.

Výše ceny stravného, kterou budou platit rodiče:

  • Děti ve věku 6 – 10 let      31,- Kč
  • Děti ve věku 11 – 14 let    35,- Kč
  • Děti ve věku 15 a více…….39,- Kč

Škola zabezpečila školní stravování tak, jak jí ukládá legislativa. Jsme připraveni na výdej obědů, máme nachystanou náhradní jídelnu a je smluvně dohodnuta vývařovna. Dopravu jídel z místa vývařovny, tj. z Vintířova do Dolního Žandova se zavázala zajistit Obec Dolní Žandov, coby zřizovatel školy.

Vážení rodiče, všichni zaměstnanci školy udělají maximum, aby našim žákům obědy chutnaly, aby se cítili co možná nejlépe v náhradních prostorách a abychom období rekonstrukce školní jídelny všichni přestáli bez úhony. Abychom vyhověli všem hygienickým požadavkům, pozvala škola ke kontrole výše uvedených prostor Krajskou hygienickou stanici. Pokud nám naše záměry schválí, stravování proběhne bez nutnosti přesunu žáků ke konzumaci jídel do přísálí a sálu KD. O případných změnách vás budeme včas informovat. V objednávání a platbě jídel nedojde k žádným změnám, s výjimkou doby odhlašování stravy, to je požadováno do 11:00 h předchozí pracovní den.

Další informace vám sdělí vedoucí školní jídelny paní Veronika Dvořáková Pěkná, tel. 725 094 682, e-mail: jidelna@zsdolnizandov.cz

Níže, pro vaši informaci, zveřejňujeme text „Smlouvy o odběru stravy“ mezi ZŠ a MŠ Dolní Žandov a dodavatelem obědů firmou SOKOREST – zařízení školního stravování, s.r.o.

Příspěvek byl publikován v rubrice 1. třída, 2. třída, 3. třída, 4. třída, 5. třída, 6. třída, 7. třída, 8. třída, 9. třída, Informace, Školní jídelna, tr_9_2024. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.