Školní výlet 7. a 8. třídy

SONY DSCV pátek 27. května 2016 vyrazili žáci 7. a 8. ročníku spolu se svými učitelkami a mužským doprovodem do Prahy. Vyjížděli jsme ze žandovského vlakového nádraží už v 5:23. Kdo si myslel, že děti budou cestou dospávat, spletl se. V Plzni jsme přestoupili do rychlíku a v 8:41 jsme vystoupili na Hlavním nádraží.
Naše první cesta vedla do pražské části Letňany, kde jsme strávili dvě hodiny prohlídkou výstavy Titanic. Spolu se vstupenkou jsme každý obdržel palubní lístek se jménem jednoho skutečného cestujícího. Na panelu v závěru výstavy jsme pak mohli zjistit, zda jsme plavbu přežili, či nikoliv.
Krátce po poledni jsme se metrem přepravili do stanice Malostranská a vydali se pěšky ke stanici pozemní lanové dráhy na Petřín. Cestou jsme zmokli, což pro mnohé z nás bylo příjemné a osvěžující. Na Petříně jsme vystoupali 299 schodů na vrchol rozhledny a druhým schodištěm seběhli zpátky na zem. V zrcadlovém bludišti jsme se zasmáli sami sobě, konečně jsme zjistili, jak skutečně vypadáme. Procházkou jsme se z Petřína dostali do nákupního centra Nový Smíchov, kde jsme utratili zbylé peníze a nacpali břicha k prasknutí. Metrem jsme pak přejeli na Smíchovské nádraží, odkud nám zcela neplánovaně v 18:20 odjížděl vlak domů.
Děkujeme rodičům, že si pro své ratolesti přijeli auty do Mariánských Lázní a pomohli nám s návratem do Dolního Žandova.

Foto

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.