2. turnaj v miniházené – Klimentov

házenáZa článek k turnaji a fotogalerii děkuji paní Radové a sama bych dodala jen to, že bez našich skvělých žáků, kteří se do házené vrhli s velkým nadšením, by se turnaje konat nemohly.Takže – děkuji moc, že jste se pro házenou společně s paní Slavíkovou a se mnou tak nadchli! 🙂

V předvánoční úterý 20.12.2016 byl odehrán druhý turnaj Lázeňské školní ligy v miniházené. Tentokrát jsme využili prostory zrekonstruované tělocvičny v areálu bývalých kasáren v Klimentově. Výhodu domácího prostředí proto měly děti ze ZŠ Velká Hleďsebe. Šeftrenérce paní Rychtrové patří velké díky za skvělou spolupráci při organizaci tohoto turnaje, vše běželo bez jediného zádrhelu. Ocenit je nutno také vstřícný přístup města Velká Hleďsebe, která tělocvičnu  provozuje, a věřím, že tak velký nápor dětí najednou nezažívá tak často.

Vzhledem k absenci adekvátní sportovní haly, kde by bylo možno odehrát obě kategorie během dopoledne, se turnaj uskutečnil ve dvou blocích – dopoledne mladší skupina dětí z 2. a 3. tříd, odpoledne starší skupina dětí z 4. a 5. tříd. Logisticky to bylo proto pro všechny zúčastněné komplikovanější, ale díky skvělému přístupu učitelů, respektive šeftrenérů, celý turnaj proběhl v klidné atmosféře bez stresu.

A jak vidí posun sportovní zdatnosti u dětí po další půlroční práci garant ligy? U dětí je vidět velký posun v práci s míčem, se kterým si rozumí víc a víc. Chuť do hry, radost z úspěchu celého družstva, vzájemná spolupráce, oboustranný respekt mezi děvčaty a chlapci a sportovní srdíčko, to jsou aspekty, které jsou odměnou pro nás všechny! Děti to baví, usmívají se, trenéři sdílí naše nadšení pro sport, jehož základními prvky jsou dvě branky a míč a v neposlední řadě týmovost. Proto si nepřejeme nic jiného, než jít touto cestou dál! Další pravidelný turnaj nás čeká 12.4.2017 na ZŠ Úšovice. Pro velký zájem připravujeme také speciální turnajové klání pro 1. třídy, které by mělo proběhnout 1.2.2017 na ZŠ Dolní Žandov.

Děti byly na konci turnaje odměněny jmenovitým diplomem a medailí, která se každému hrdě po turnaji houpala na krku. Šeftrenéry čekal dárek v podobě jedinečného kalendáře pro rok 2017, který je složen z házenkářských fotografií oddílu TJ Sokol Lázně Kynžvart a dokazuje jeho všestrannou práci s mládeží. Proto neváhejte a přidejte se k nám – podrobnosti naleznete na www.hazena-kynzvart.cz.

 

Daniela Radová

Lázeňské školní ligy v miniházené

TJ Sokol Lázně Kynžvart

fotky

Příspěvek byl publikován v rubrice 9. třída, tr_9_2023, Zájmové kroužky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.