„Žandovské letní kino“ – film Bobule

První promítání projektu „Tenkrát na západě“ máme za sebou.
Díky chladnému počasí jsme na první večer přesunuli „letní kino“ na školní chodbu. Za žáky 9. třídy přítomné přivítali Sandra Himmelová a Martin Kudláč, večer zahájili ve 21 hodin vernisáží výstavy o historii žandovského kina. Prezentované informace zjišťovali deváťáci v chebském archivu, v knihovně a od pamětníků.
V době do zahájení promítání ve 21:30 si všichni přítomní mohli prohlédnout vystavované informace o kině, občerstvit se v provizorním bufetu a mohli si zakoupit pamětní kartičku k promítanému filmu Bobule s podpisem Kryštofa Hádka, který nám pro tuto akci podpis věnoval. Získané finanční prostředky předají žáci 9. třídy rodičům Radečka Neuschla z Křižovatky, který trpí nemocí motýlích křídel.
Aby pamětníci původního kina nebyli o nic ochuzeni, samotnému filmu Bobule předcházel týdeník. Protože se jednalo o týdeník vytvořený M. Kudláčem k této příležitosti, byl věnován žandovskému kinu. Po týdeníku už byl prostor pro samotný film. Díky členkám KVASU jsme si promítání mohli zpříjemnit konzumací popcornu, limonády, čaje, kávy a zletilí i svařáku.
Všechny, kterým se akce líbila, zveme na promítání Rafťáků v pátek 30.5. v 21:30.
Foto

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce, Projekt Extra třída - Tenkrát na západě. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.