Příspěvek zdravotních pojišťoven na sportovní kroužky

Vážení rodiče, na úhradu sportovního kroužku můžete čerpat příspěvek od většiny zdravotních pojišťoven.

VZP: V letošním roce mohou děti starší 1 roku čerpat až 1 000 Kč na sportovní aktivity organizované mimo školu v kroužcích, spolcích a sportovních klubech. Sportů, na které lze benefit využít, je celá řada – např. aerobic, atletika, jóga, gymnastika, florbal, fotbal, volejbal, plavání, cyklistika atd. Pro děti od dvou let můžete tuto částku využít i na pravidelné pohybové aktivity organizované mateřskou, základní nebo střední školou.

ZPMV: Pohyb prospívá v každém věku, a proto přispíváme na sportovní aktivity dětem i dospělým. Přispíváme dětem až 1 500 Kč

VoZP: Výše příspěvku: max. 1 000 Kč jednou v roce. Pojištěncům do dovršení 18 let na pravidelné pohybové a vybrané regenerační aktivity 

Pozn.: Příspěvek se vztahuje na pravidelné mimoškolní i školní pohybové aktivity (úhrada za kroužky, kurzovné, poplatky za členství v oddíle či klubu, permanentky, nikoli však jednorázové vstupy ani úhrady formou benefitních či zaměstnaneckých karet) a na vybrané regenerační či rehabilitační aktivity vhodné pro děti a dospívající.

OZP: OZP podporuje sportovní aktivity dětí i dospělých. Prostřednictvím kuponů proplácíme klientům 50 % účtenky za předplatné, nebo jednorázové vstupenky na plavání, fitness, sportovní aktivity či na pohybové a sportovní kroužkyU dětí do 18 let může příspěvek dosáhnout až 1 000 korun.

CPZP: Příspěvek bude poskytnut na sportovní pohybové kroužky (organizované školami i jinými subjekty), sportovní kurzy a členství ve sportovních klubech a oddílech pro děti a mládež od 3 let.

Příspěvek se nevztahuje na jednorázové či nárazové aktivity typu týdenního soustředění, příměstského tábora, krátkodobých, tj. např. měsíčních kurzů apod.

Z dokladu musí být zřejmé, že se jedná o pravidelnou pohybovou aktivitu. Za takovou je považována aktivita trvající alespoň 3 měsíce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Informace. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.