Beseda o sledge hokeji

Zájemci z 1.-9. třídy se v úterý 29.4. zúčastnili besedy s dvěma hráči sledge hokejového týmu Sharks Karlovy Vary, s gólmanem týmu „Shrekem“ Bohumírem Machem a obráncem Miroslavem Hrbkem. Karlovarskému týmu se letos podařilo znovu obhájit titul České sledge hokejové ligy. Protože několik žáků fandilo Žralokům při finálovém zápasu v Ostrově nad Ohří, ve kterém domácí zvítězili nad olomouckými Kohouty 3:1, chtěli se o sledge hokeji i jeho hráčích dozvědět více a domluvili si dvě navazující besedy pro první a pro druhý stupeň.
Beseda byla velmi živá, žáci se dozvěděli nejen něco z historie tohoto sportu a působení Sharks na sledge hokejové scéně, ale i vysvětlení, proč jsou Sharks dvakrát mistři Holandska. Dále měli žáci šanci prohlédnout si a „osahat“ výzbroj i výstroj slege hokejového hráče, porovnat ji s výstrojí brankáře, zjistili rozdíly v pravidlech mezi sledge a klasickým hokejem, prohlédli si medaile české sledge hokejové reprezentace. Dozvěděli se, jak vypadala paralympiáda v Soči očima hráče českého reprezentačního týmu Miroslava Hrbka. Zajímali se o dění v olympijské vesničce, o péči o paralympioniky v Rusku, o přístup místních obyvatel. Po celou dobu besedy mohli žáci sledovat záběry ze zápasů českého týmu v Soči a z finálového zápasu, ve kterém získali karlovarští Žraloci mistrovský titul.
Na závěr besedy byl vymezen prostor pro dotazy, který žáci zejména prvního stupně využili beze zbytku.
Poté se situace obrátila a otázky, týkající se sledge hokeje, pokládali hráči žákům a ti si za správné odpovědi mohli vybrat některý z upomínkových předmětů klubu Sharks. Největší zájem byl o puky, mini dresy, odznaky a plakáty. Tečkou za besedou byla žáky vyžádaná autogramiáda.
Hráčům děkujeme za besedu i za reprezentační dres podepsaný celým paralympijským týmem. Dres už visí na čestném místě v „čápárně“.
Foto z besedy

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce, Čápata - žákovský parlament. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.