Prožitkový kurz – Apollo XIII.

IMG_20190528_141927Konec května měla Čápata a vybraní žáci opravdu dobrodružný. Vydali se na strastiplnou vesmírnou cestu. Nasedli do raketoplánu letu Apollo 13, jehož úkolem bylo přistát na Měsíci. Během cesty však nastaly komplikace, a tak bylo jediným úkolem dostat naši žandovskou posádku zpět na Zem.

První den se naši kosmonauti ocitli ve výcvikovém středisku, kde se vzájemně seznamovali a nacvičovali pozdrav s mimozemskou civilizací. Poté je čekala zatěžkávací zkouška. Tvrdé testy, které museli absolvovat, aby byli přijati do posádky letu Apollo XIII. Po přijetí všech kosmonautů bylo zapotřebí sestavit si své skafandry.

Následující den vyrazili na cestu a putovali vesmírem. Museli navázat spojení s modulem, zaznamenat vesmírné informace. Ale také si museli poradit s prasklou kyslíkovou nádrží, kvůli které byli po zbytek letu bez světla. Také sestavovali modul, pomocí kterého by se mohli bezpečně dopravit zpět na planetu Zemi.

Poslední den byl hlavní cíl jasný, dostat posádku domů, do bezpečí. Z modulu, který přistál na moři dopravit všechny kosmonauty na letadlovou loď.

fotky

Příspěvek byl publikován v rubrice Čápata - žákovský parlament. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.